Nunspeet en omgeving

Bezoekerscentrum Nunspeet

In het bezoekerscentrum Nunspeet is een expositie over het ontstaan van de Veluwe. Tevens is er een tentoonstelling over het meest fascinerende roofdier van de Veluwe op dit moment; de wolf.
Buiten starten diverse fraaie wandelroutes. Voor mensen in een rolstoel of gezinnen met kinderwagens is er een speciale verharde route van bijna 2 kilometer, dwars door een prachtig bosgebied. Ook zijn er themapaden zoals het Hulpboswachterspad en het Magische bospad. Voor kinderen is er een kabouterpad met diverse activiteiten. Daarnaast heeft het bezoekerscentrum een prachtige uitgebreide souvenirwinkel en is er een informatiepunt van het Staatsbosbeheer gevestigd.

Bezoekers Centrum Nunspeet Het Verborgen Verblijf
Nunspeet bezoekerscentrum

Noord–veluws museum

Voor de echte kunstliefhebber bevinden zich hier prachtige exposities van kunstenaars afkomstig van de Veluwe. Het museum heeft een nieuw gebouwd onderkomen dat is geïntegreerd met het gebouw van de Vrije Academie van Beeldende Kunsten aan de Stationslaan van Nunspeet. Veel kunstenaars verbleven vanaf het midden van de negentiende eeuw voor kortere of langere tijd in het dorp Nunspeet dat ook wel het ''schildersdorpje'' genoemd wordt. Zij raakten geïnspireerd door de rust en de ruimte.

Recreatiegebied Zandenplas

Middenin de eeuwenoude bossen van de Veluwe op ongeveer 4 km van Het Verborgen Verblijf, ligt het recreatiegebied de Zandenplas. Het fijne zandstrand, de lig- en speelweide en de diverse voorzieningen maken de Zandenplas tot de ideale plek voor een dagje uit. Bij de kiosk, met groot terras aan het water, kun je terecht voor lekkere versnaperingen.
Recreatiegebied de Zandenplas is een ideaal rust- of vertrekpunt voor een fiets- of wandeltocht op de Veluwe. Het recreatiegebied is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het recreatiegebied is gratis.
Indien je met de auto komt, betaal je parkeergeld.

Recreatiegebied Zandenplas Nunspeet Het Verborgen Verblijf
Recreatiegebied Zandenplas Nunspeet Het Verborgen Verblijf 2

Bijzonder overnachten op de Veluwe

Op Het Verborgen Verblijf bevinden zich accommodaties voor twee tot 16 personen.

Maak de keuze uit bijzondere safaritenten of voormalige vakantiehuisjes ingericht als B&B's

Met de hele familie weg?

Bekijk dan onze luxe Boerderij Lodges.

Heb je vragen?